Dit bericht kregen wij via een collega manegebedrijf. Precies raak, en daarom de

Dit bericht kregen wij via een collega manegebedrijf. Precies raak, en daarom delen wij het graag verder.

#Maneges hebben het zwaar. Maneges gaan onzekere tijden tegemoet…..

O.a Cafés en restaurants moeten dicht. Velen beginnen met een afhaal of bezorgdienst. Zo hebben dit soort bedrijven de eerste kosten gedekt.

#Paardrijlessen kunnen niet #afgehaald, #bezorgd of #online gegeven worden.

Maar toch hebben wij gewoon 'gasten'. Iedere dag opnieuw. Van 's morgens vroeg tot 's avonds laat. Wij zijn eigenlijk een café, restaurant en hotel in één.

Onze gasten willen iedere dag ontbijt, lunch en avond eten en ze willen, ook in deze tijd, een schone slaapplek. Precies zoveel en zovaak als voor aanvang van deze vreselijke weken. Zij weten tenslotte niet wat er speelt.

En toch…… Er is niemand die voor ze betaald en er is niemand die ons ons kan vertellen wanneer dit voorbij is!

Een deel van deze gasten staan in pension. De kosten voor deze dieren zijn natuurlijk gedekt.
Maar de manege paarden en pony's? Wie betaald er voor deze dieren? Normaal de lesklanten.. Maar die zijn er op dit moment niet!

Voor het eerst in 40 jaar zijn er geen lessen voor meer dan drie dagen. Drie dagen zonder lessen. Dat gebeurt wel eens met kerst en/of nieuwjaar en dan misschien wel met tegenzin.

Het blijft vreemd. Overdag geen kindjes die komen rijden, poetsen en knuffelen met onze pony's. In de avond geen mensen om je heen. Een leeg cafe, 24 uur per dag.

Een manege heb je niet omdat je er rijk van wordt, maar omdat je ontzettend veel passie en liefde voor paarden voelt en deze wil delen!
Dag in, dag uit, 24 uur per dag, 7 dagen per week, 365 dagen per jaar.

Wij weten zeker dat wij spreken uit naam van misschien wel alle manegehouders, dus wij schrijven dit bericht ook in naam van vele met ons.

Wij hebben ontzettend veel respect voor bijvoorbeeld de mensen in de #zorg, voor de #chauffeurs en de #schoonmakers. Om zomaar wat beroepen te noemen. Maar laten we 'onszelf' niet vergeten……

#DelenMag
#Corona
#CoronaCrisis
#Covid19
#KNHS
#FNRS


Source